Diverse oppskrifter

Ølgryte a'la Vegetar 

Ingredienser: (2-4 personer)
  • 1 Løk
  • 4 Poteter
  • 4 Gulrot (gullerøtter)
  • 1 liter mørk øl (Vi brukte Munkholm Bayer)
  • 1 pk Kikerter
  • Et par lauberblader
  • Salt og pepper
  • 4 stekte champion i skiver
  • Paprika
  • Mais
  • Kruspersille
  • Maisenna
Hakk opp løken og lemp den oppi gryta. Steik den saman med olje til den vert mjuk og blank. Hakk opp poteter og gullerøtter og lemp oppi. Krydre litt etter ønske. Tøm over ølet slik at grønnsakene vert dekka. La det koke, og bruk tida til å hakke opp dei andre ingrediensene du skal ha oppi.
Etter at det har kokt ein 15-20 minutter kan du lempe oppi fleire ingredienser. Steik soppen før du har den oppi. Ellers la det koke i 20 minutter til. På slutten lemper du oppi maisen, soppen og kruspersillen. 
Hell oppi maisenna og rør rundt til sausen har blitt så tjukk som du ønsker at den skal være. 
La retten stå litt før du serverer. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar